Продължават опитите да се осигури пълен достъп до едно от селата,

...
Продължават опитите да се осигури пълен достъп до едно от селата,
Коментари Харесай

Още няма достъп до част от Слатина, изчерпват се и хранителните стоки в магазините

Продължават опитите да се обезпечи цялостен достъп до едно от селата, в което хората бедстват след наводненията.  

В петия ден след наводненията в Карловско, в региона се стичат доста доброволци. Военни започнаха разчистването на големите дънери и наноси в Слатина. Част от селото остава без достъп и електричество.

В магазините стартират да се изчерпват питателните артикули и водата, а хората стартират да недоволстват против локалната власт, тъй като първо се разчиства инфраструктурата, а не домовете. Властите молят жителите да проявят самообладание, тъй като първо би трябвало да бъде обезпечен достъп до селото, написа Novini.bg.

Хората алармират за още един проблем - представители на дърводобивни компании обикалят регионите и желаят пари за нарязаната дървесината. Общината и държавните управляващи обявиха, че това е нерегламентирано и уведомяват хората да не се подвеждат.

" Нямам подобен сигнал до мен, в случай че има такива хора, дано да ги гонят. Имаме уверението на министъра на земеделието, че дървеният материал, който се изкара, голямото количество ще бъде предадено на популацията гратис, съобщи кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР